Panel változat

Minden információ, leírás és fénykép Martin Adams-tól származik.  Martin-nak szép feladat volt az eredeti tervezést átalakítani egy egyszerűen megépíthető építő-paneles verzióra. Talált egy ügyes megoldást a Vyper csatlakoztatására is. Ez a csatlakozó egyébként tökéletesen működik Cobra-val is.

Én pedig boldog vagyok hogy élvezhetem a munkájának gyümölcsét. Köszi még egyszer, Martin!

 

 

A teljes elektronika (fentről nézve!)

Top Composite.jpg (56476 bytes)Klikk a képre egy nagyméretű 3 részből összerakott közeli képhez.

 

Az elektronika alulról nézve (láthatóak az átvágások!)


A 3 és 5 IC láb összekötését az ábrán piros vonal mutatja. Vágd át a panelt ahol a sárga csík mutatja.

Ha tudok időt szakítani rá megpróbálom javítani az áramkört, de ez így most tiszta és érthető a fényképről - csak tanulmányozd és ellenőrizd a csatlakozást az áramkör minden részénél.

A csatlakozó

Ez ám az igazi áttörés az interface rövid történetében !

Martin talált egy csatlakozót ami - Ő mondta - tökéletesen illeszkedik mint a Cobra mint a Vyper csatlakozójába. Egy barátjától szerzett egy 8-as csatlakozót, amit aztán 4 részre vágott. A a csatlakozó belsejében levő fém bigyó csekély módosítás után tökéletesen megtartja magát a Vyper tüskéin (légy óvatos a pontos kialakítással).

Mihelyst be tudom azonosítani valamiféle egyértelmű termékkóddal - mint ahogy pl. a Maplins-t sikerült- azonnal jelzem itt, ez mindenképpen elősegítené az interface még egyszerűbb és gyorsabb elkészítését.