Club Subaquatique du CERN

Club Subaquatique CERN
CERN Scuba  Club

FFESSM

Club No 14010148 affilié ŕ la FFESSM  
( Fédération Française d'Etudes et de Sports Sous-Marins)

 

SUUNTO VYPER INTERFACE

A Suunto Vyper kb. 700 CHF, ami kissé drága, az interface kb. 150 CHF ami már túl sok a legtöbb ember pénztárcájának. Egyébként a cég jószívű, a program ingyen letölthet a webről.

http://www.suunto.fi/diving/divemanager.html helyett: http://www.suunto.com/worlds/demo/sdm13.zip

Egyszóval a gond az interface. Körülnéztem a web-en, és találtam egy csomó anyagot a Suunto Spyder és hasonló régebbi típusokhoz. A Vyper sajnos túl új, ezért nem találtam megoldás az interface utángyártására, viszont kaptam néhány jó ötletet Roland Wasmer -től. Megvizsgáltam a Vyper-em kimenő jelzéseit, egy kicsit módosítottam az áramkört és működik ! Ivan készített egy másikat, és az szintén működik. Az áramkör alkatrészei olcsók, az ár csak egy kis szabadidő feláldozása. Egyébként rajta vagyunk, hogy egy nyomtatott áramkört is készítsünk, azzal még kényelmesebb az utángyártás.

Sajnos az angol tudásom nem 100%-os, nem kockáztatok meg egy félrefodítást, a műszaki leírás ezért marad angolul. Aki ért hozzá, annak a kapcsolási rajz úgyis mindent elárul.

Over the Diodes DA5-DA10 with the both capacitors C1, C2 you build an power supply for the rest of the circuit. The changing signal on he COM PORT loads up the capacitors with 9V/-9V.

The 3 Diodes D2-D4 stabilises an fixed Voltage about -1.5V, this is used as an reference for the comperator UA2 and is shifted up by the amplifier UA1 to provide the -3V for the negative logic for the Suunto Vyper in case of an HIGH level from the COM-PORT.

The PNP transistor Q1 provides 0.2V for the Vyper in case of a LOW level from the COM-PORT. In the other direction the comperator UA2 provides -9V for LOW level (0V) and 9V for high level (-3V) from the Vyper.

Check the voltage on your Capacitors +- 9V and also the signals coming out if you make a logical High or LOW on both sides. The level for the Suunto (negative logic) is -3V, 0V (to be adjusted with the poti R2) for a standard COM PORT +9V , -9V.

Sok sikert !

A kapcsolási rajz ide kattitva elérhető.

 

Les clubs du CERN opčrent sous la supervision de l'Association du Personnel
Ce document a été modifié le Wednesday, 18 October 2000 .